1. Introducere

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile de utilizare înainte de accesarea acestui site de comerî electronic.
Accesarea site-ului www.margeluse.ro precum și cumpărarea sau utilizarea produselor de pe site-ul menționat presupune acceptarea termenilor și condiţiilor prezentate în continuare. Proprietarul magazinului are dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără notificare.
În momentul deschiderii unui cont pe site-ul nostru se consideră automat că viitorul client este de acord cu toate condițiile impuse.

2. Obligații, responsabilități

Comenzile sunt expediate în 1-2 zile lucrătoare, în funcție de numărul lor. Comenzile plasate în zilele nelucrătoare vor fi prelucrate în prima zi lucrătoare. Se consideră comenzi valide, acelea pentru care au fost înregistrate toate câmpurile indicate.
Cumpăratorul are posibilitatea ca înainte de finalizarea tranzacţiei să vizualizeze valoarea finală a produselor comandate. Cumpăratorul are posibilitatea de a introduce adrese diferite pentru facturare şi livrare. Nu ne asumăm răspunderea pentru completarea greșită a formularului de comandă. Eventualele erori pot fi corectate printr-un email prin care se specifică datele corecte in maxim 24 ore de la plasarea comenzii.
Asigurăm respectarea confidențialității datelor furnizate de client în vederea întocmirii facturii.
Comanda primită de la client este considerată contract și se supune prevederilor legii privind regimul juridic al contractelor la distanță.
Comanda poate fi anulată în cel mult 12 ore de la lansarea ei, printr-o notificare pe email.

3. Declinarea responsabilității

Nu avem nici o responsabilitate pentru defecțiunile, pagubele sau accidentele rezultate în urma folosirii corespunzătoare sau necorespunzătoare a produselor comandate și cumpărate de la noi, sau nepotrivirea între scopul pentru care a fost cumpărat un produs și funcționalitatea lui. Prețul afișat pe site reprezintă prețul final de achiziție (cu TVA).
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru distrugerea, deteriorarea sau pierderile survenite în timpul transportului până la destinatar, acestea fiind responsabilitatea furnizorului de servicii poștale.
Nu suntem responsabili pentru întarzierile la livrare datorate furnizorului, curierului/poștei sau din alte motive.
În cazul în care datele furnizate de client în formularul de comandă sunt incorecte, incomplete şi comanda nu ajunge la destinație, clientul va trebui să suporte toate costurile legate de transport.

4. Plata

Plata se face ramburs, pentru expediția prin Poşta Romanã. Comenzile sunt procesate în ordine cronologică. Prețurile afișate pe site nu includ taxele de transport. Prețul final plătit de client va fi suma valorii produselor comandate plus taxele de transport.

 

5. Livrare și taxe de transport

Expedierea comenzilor se realizează în ziua următoare plasării lor pe site (excepție făcând ziua de vineri - comenzile plasate în acea zi vor fi expediate luni). Vor exista unele excepții, în funcție de timpul nostru și de numărul comenzilor plasate..

Termenul de livrare:

  • Pentru Poșta Română - comenzile sunt expediate în următoarea zi lucrătoare după plasarea lor. Livrarea se face în 3-5 zile de la expediție.

    Ne rezervãm dreptul de a schimba aceste informaţii fãrã o înstiinţare prealabilã.

6. Retur

Conform Ordonanței nr.130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță:
“Art. 4. - Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalitățti și fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă pentru produse, de la data primirii lor de către consumator
Art. 8. - În cazul exercitării dreptului de denunțare unilaterală a contractului de către consumator, comerciantul are obligația să ramburseze sumele plătite de consumator fără a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursării sumelor. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunțării contractului de către consumator.”

Cumpăratorul care își exercită dreptul de denunțare unilaterală a contractului are urmatoarele obligații:

 

  • Produsele vor fi expediate cu componentele sau accesoriile primite la cumpărare, în ambalajul original, în stare perfectă.
  • Toate obiectele trebuie să aibă aspectul identic cu cel avut la primirea lor. Valoarea obligațiilor bănești ale furnizorilor față de clienți nu poate depăși valoarea sumelor încasate. Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume.

În cazul în care doriți să returnați un produs, trebuie să anunțați acest lucru printr-un email pe adresa noastră.
În cazul în care produsele sunt returnate ca urmare a unei erori din partea noastră, transportul pentru retur este gratuit. În cazul în care clientul returnează produsele din cauza unei greșeli personale, clientul va plăti atat taxele de transport pentru livrarea inițială cât și pentru retur.

7. Litigii

În caz de litigiu între Cumpărator și Vânzător, acesta va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu iar soluţionarea conflictelor revine instanţelor de judecatã române din circumscripţia teritorială a furnizorului.

8. Drepturi de autor

Conţinutul site-ului www.margeluse.ro aparţine furnizorului şi este protejat de legile în vigoare pentru protecţia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996).
Orice încercare de a copia datele sau informaţiile de pe site-ul www.margeluse.ro vor fi penalizate conform legii. Fotografiile şi datele pot fi folosite numai cu acordul scris al furnizorului.

9. Modificări ale prețurilor și ale serviciilor oferite

Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile produselor noastre sau de a întrerupe temporar furnizarea serviciilor noastre fără nici o anunțare prealabilă. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru eventualele prejudicii pe care acestă acțiune le atrage asupra unor terțe persoane.