Materia prima

Lutul polimeric  (Polymer clay / Pâte polymere)

Argila polimerică este un material modelabil, bazat pe polimerul PVC (policlorură de vinil ). Aceasta nu conţine, de obicei, minerale argiloase, şi este doar numită “argilă”, deoarece textura şi proprietăţile sale de lucru se aseamănă cu cele ale lutului mineral. Este comercializată în magazinele de ambarcaţiuni, hobby şi magazinele de artă, şi este folosită de artişti, pasionaţi, şi copii. Toate argilele polimerice conţin o bază de работа спб PVC şi unul sau mai multe tipuri de plastifianţi lichizi. Deasemenea o serie de pigmenţi pot работа мскfi adăugaţi în baza translucidă pentru a crea o varietate http://www.jobitel.com/ de culori, împreună cu cantităţi mici de caolin симулятор автоматов sau argilă albă de porţelan sau alţi agenţi de opacizare, în cazul în care opacitatea este de dorit. Mica poate fi adăugată pentru a simula efecte perlate şi metalice. Formula originală de argilă polimerică rămâne moale atât timp cât este stocată la temperaturi relativ scăzute, dar argile polimerice ce se usuca la aer şi-au făcut recent apariţia pe piaţă.
Tradiţionala argilă polimerică se întăreste prin uscare la temperaturi create într-un cuptor de casă obişnuit (tipic electric, pentru controlul strict al temperaturii), în general, de la 129° C la 135° C , timp de 15 minute pe 6 mm de grosime. Lutul se micşorează insesizabil atunci când este copt (aproximativ 1-2%), dar nu-şi schimbă textura. După ce argila a fost coaptă, suprafaţa acesteia poate fi lăsată ca atare, şlefuită, lustruită, sau finisată prin aplicarea unui lac pe bază de apă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>